O tarihte evinizden çıkmayın! Prof. Dr. Orhan Şen uyardı: Keşke bu iyi günümüz olsa...

O tarihte evinizden çıkmayın! Prof. Dr. Orhan Şen uyardı: Keşke bu iyi günümüz olsa...
O tarihte evinden çıkan pişman olacak. Prof. Dr. Orhan Şen tarih vererek uyardı. Uyarısında, 'Keşke bu iyi günümüz olsa' dedi. İşte o tarih...

Prof. Dr. Orhan Şen tarih vererek kritik uyarılarda bulundu. O gün etkisini gösterecek hava olayına karşı, belirli saatlerde dışarı çıkılmaması tavsiye ediliyor. Tehlikenin giderek artacağı belirtilerek, nedeninden bahsetti. İşte o tarih...

DIŞARI ÇIKAN YANACAK

Yaz sıcaklıklarının etkisi ülke genelinde hissediliyor. Sıcaklıklardaki artışa dikkat çeken Prof. Dr. Orhan Şen'den uyarı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün haftalık raporu üzerine, bazı uyarılarda bulundu. Perşembe ve cuma günü Marmara'da etkili olması beklenen yağışların ardından o tarihte aşırı sıcaklıkların ekili olacağı paylaşıldı. O tarihte dışarı çıkan aşırı sıcaklıklarla karşı karşıya kalacak.

Avrupada Asiri Sicaklar Temmuzda Binlerce Can Aldi U Qc0

SICAKLIKLAR DEVAM EDECEK

Mevsim normalleri üzerinde yer alan sıcaklıkları işaret eden Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'u gündemine aldı. Ülke nüsufusun yoğunlaştığı Mega Kent İstanbul'da sıcaklıkların artacağını vurguladı. CNN Türk'e konuşan Şen, 'Keşke bu iyi günümüz olsa' diyerek pazar gününü işaret etti.

Öğle saatlerinde güneş ışınlarının dik açıyla gelmesinden bahseden Şen, sıcaklığın fazla oldğunu söyledi. İstanbul'da sıcaklığı 33 dereceye kadar ulaşmasıyla, öğle saatlerinde nemin halen yüzde 70'lerde olmasına dikkat çekti. Akşam saatlerinde nem oranının yüzde 90 seviyelerine kadar yükseldiğini söyleyerek, hissedilen sıcaklığın nem dolayısıyla 39 - 40 derecelere kadar yükseldiğini söyledi. Sıcaklıkların devam edeceğini söyleyen Şen, "33 derecenin altına düşmeyecek." sözlerini kullandı. 

7Bd381Dd94Ed3176941D58574D6E7Fbe

O TARİHTE GİRİŞ YAPACAK

Yeni bir sıcak hava dalgasının ülkemize doğru yola çıktığını söyleyen Şen, "Keşke bu iyi günümüz olsa, pazar günü yeni bir sıcak hava dalgası geliyor" ifadeleriyle açıkladı. Ege ve Akdeniz bölgelerinin çok sıcak olduğunu, sıcaklığın 40 dereceye kadar ulaştığını söyledi. Kuzeydeki rüzgarların eşliğinde 50 derece hissedildiğini söyleyerek, "İstanbul'a yarından sonra, perşembe günü Anadolu yakasına yağmur girişi var. Ama bu nem devam edecek" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.