Yenidoğan çetesi davası ertelendi

Yenidoğan çetesi davası ertelendi
İstanbul’da bebek acil hastalarını özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine yol açtıkları iddia edilen 47 sanığın yargılandığı dava, sanıkların savunmalarının alınmasına devam edilmek üzere ertelendi.

İstanbul'da, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç sağladıkları iddia edilen 47 sanığın yargılandığı davanın duruşması, tutuksuz sanıkların savunmalarının alınmasına devam edilmek üzere yarına ertelendi.

Yenidoğan çetesi' davasında 9.gün

Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından adliyenin konferans salonunda yapılan duruşmanın öğleden sonraki oturumunda savunma yapan Esenler Güney Hastanesi'nin yardımcı hemşiresi tutuksuz sanık Batuhan Çetin, ölen bebeklerin ailelerine başsağlığı diledi.

YENİDOĞAN YOĞUN BAKIMDA İHMALLER

Çetin, Esenler Güney Hastanesi'nde staj yaptıktan sonra tutuklu sanık Hüseyin Günerhan tarafından işe alındığını ifade etti ve "Bebek Kaya öldükten 2-3 hafta sonra hastaneden ayrıldım" dedi.

Yenidoğan yoğun bakımında işletme olduğunu bildiğini belirten Çetin, Kaya bebeğin ölümüne de doğumuna da şahit olduğunu belirterek, "Bebeğin ölümünü geceye bırakmak istediler" dedi.

Yenidoğan çetesi davası: İddialar ve suçlamalar neler, iktidar ve muhalefet ne diyor? - BBC News Türkçe

SAVUNMALARDA İHMALLER VE SUÇLAMALAR

Çetin’in savunmasında dikkat çeken bir diğer husus, hastanede yapılan denetimlerde bazı bilgilerin örtbas edilmeye çalışılmasıydı.

Çetin, bebek Kaya'nın ölümüyle ilgili çeşitli ihmallerin olduğu ve hastane yönetiminin sorumluluğu kabul etmediğini ifade etti.

Çetin ayrıca, bebek Kaya'nın ölümünden sonra hastanenin yetkililerinin "geceye bırakma" girişiminde bulunduklarını belirtti.

YOLSUZLUK VE USULSÜZLÜK İDDİALARI

Esenler Güney Hastanesi'nin mesul müdürü tutuksuz sanık doktor Ali Dirik ise, hastanedeki bazı usulsüzlükleri ifşa etti.

Dirik, hastane yönetiminin ilaç kullanımıyla ilgili yolsuzluk şüpheleri üzerine danışmanlık hizmeti aldığı Fırat Sarı'nın izlediği yolları sorguladığını belirtti.

Dirik, "Yolsuzluk orada başladı" diyerek, SGK'ya fatura edilmeyen ilaçlar hakkında açıklamalar yaptı.

DANIŞMANLIK SÜRECİ VE TANSİYONLU İLİŞKİLER

Sanıkların savunmalarında dikkat çeken bir diğer husus, hastane sahiplerinden Ayşe Müzeyyen Yurtoğlu'nun savunmasıydı. Yurtoğlu, hastanede yaşanan olaylardan ve danışmanlık sürecindeki sıkıntılardan bahsetti.

Yurtoğlu, “SGK’yı zarara uğratmak gibi bir amacım olamaz” diyerek suçlamaları reddetti ve vicdanlı bir yaklaşım sergilediğini savundu.

DAVANIN GELİŞMELERİ VE BEKLENTİLER

Davanın ilerleyen günlerde devam etmesi bekleniyor. Bugüne kadar 22 tutuklu sanık ile 18 tutuksuz sanığın savunmaları alınmış durumda. Davanın sonucu, İstanbul’daki sağlık hizmetlerine yönelik önemli bir dönüm noktası olabilir.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.