TBMM'de muhalefet partilerin grup önerileri reddedildi

TBMM'de muhalefet partilerin grup önerileri reddedildi
CHP, DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin gündeme ilişkin grup önerileri, bugün TBMM Genel Kurulu'nda yapılan oylamalarda kabul edilmedi. Önerilerde, tarım sektöründeki sorunlar ve maden özelleştirmelerine ilişkin öneriler yer alıyordu.

Bugün, TBMM Genel Kurulu’nda Saadet Partisi, İYİ Parti, DEM Parti ve CHP'nin sunduğu grup önerileri oylanarak reddedildi. Saadet Partisi, İYİ Parti ve CHP'nin tarım sektöründeki sorunlara, DEM Parti ise maden özelleştirmelerine ilişkin önerilerde bulundu.

SAADET PARTİSİ'NİN GIDA ÜRÜNLERİ ÖNERİSİ

Saadet Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, Türkiye'nin tarım sektöründeki kötü durumu ve gıda güvensizliğine dikkat çekti.

Ün, "Bazı tarım ürünlerinin zehirli madde içerdiği gerekçesiyle geri gönderilmesi durumu prestij kaybına neden olmaktadır" dedi. Ürünlerdeki pestisit kullanımına ilişkin verilerin açıklanmasını talep etti.

CHP'NİN PAMUK ÜRETİCİLERİ İLE İLGİLİ ÖNERİSİ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çiftçilerin artan maliyetler ve eğitimsizlik nedeniyle üretimden zarar ettiğini söyledi.

Gürer, tarım sektöründe eğitimin artırılması gerektiğini belirterek, "Sahte gübre ve fazla ilaç kullanımı gibi sorunlarla mücadele edilmelidir" dedi.

İYİ PARTİ'NİN MERSİN ÇİFTÇİSİNİN SORUNLARI

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Mersin’in dış ticaretteki başarısını tarımsal ürünlere borçlu olduğunu, ancak kota uygulamaları nedeniyle dış pazarları kaybettiklerini ifade etti. Ayrıca, çiftçilere düşük faizli ve uzun vadeli krediler verilmesini önerdi.

DEM PARTİ'NİN MADEN ÖZELLEŞTİRMELERİ KONUSUNDAKİ ÖNERİSİ

DEM Parti adına konuşan CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, Çayırhan Termik Santrali ve maden sahalarının özelleştirilmesinin iptal edilmesini talep etti.

Akdoğan, "İşçilerimizin yanındayız ve bu ihalenin ertelenmesi değil, iptal edilmesi gerekmektedir" dedi.

AK Parti’den Muğla Milletvekili Kadem Mete ise özelleştirmenin kamuya yük getiren yatırımların özel sektör tarafından yapılması gerektiği görüşünü savundu.

GÖRÜŞMELERİN ARDINDAN OYLAMA YAPILDI

Yapılan görüşmelerin ardından TBMM Genel Kurulu, CHP, DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin grup önerilerini kabul etmedi. Ardından, Köy Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine geçildi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.