Yeşil grubu krizde: İnşaat şirketi de mali sıkıntılara dayanamadı
Mali darboğazdan çıkamayan Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin (Yeşil GYO) ardından, grup şirketlerinden Yeşil Global İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. de konkordato talebiyle mahkemeye başvurdu. İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, 20 Haziran 2025’te görülen duruşmada şirkete yönelik 3 aylık geçici mühlet kararı verdi.
Mahkeme, şirketin malvarlığının korunması amacıyla ihtiyati tedbir uygulanmasına hükmederken, konkordato sürecini yönetmek üzere mali müşavir Ramazan Demir’i konkordato komiseri olarak görevlendirdi.
Geçici mühlet süreci 20 Haziran itibarıyla başladı. Davanın ilk duruşması ise 13 Eylül 2025 tarihinde yapılacak. Mahkeme, bu duruşmada tüm alacaklıların hazır bulunmasını ya da vekil aracılığıyla temsil edilmelerini talep etti.
ANA ŞİRKETİN SÜRECİ DEVAM EDİYOR
Hatırlanacağı üzere, Yeşil Global İnşaat’ın ana hissedarı olan Yeşil GYO da 5 Şubat 2025’te konkordato başvurusu yapmıştı. O dönemde Bakırköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi 3 aylık geçici mühlet kararı vermiş, ayrıca konkordato komiserleri atamıştı. 30 Nisan’da yapılan duruşmada ise bu süre bir ay daha uzatılmıştı.
Yeşil GYO’nun konkordato talebinin arkasında, Innovia 4 projesindeki imar sorunları, artan müşteri iadeleri ve geri alınmak zorunda kalınan 640 dairenin yol açtığı finansal sıkıntılar gösterilmişti.
GRUBUN KRİZİ DERİNLEŞİYOR
İlk olarak 1997 yılında İhlas GYO adıyla kurulan, 2007 yılında ise Yeşil GYO adını alan şirket, son dönemdeki ekonomik zorluklar nedeniyle konkordato sürecine girmişti. Süreç, şirketin borsada işlem gören hisselerine de olumsuz yansıdı. Şubat 2025 başında 8 TL seviyesinde olan hisse fiyatı, 5 TL’ye kadar geriledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.