İtalya son 16 biletini kaptı

İtalya son 16 biletini kaptı
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) B Grubu üçüncü maçında İtalya, uzatma dakikalarında bulduğu golle Hırvatistan ile 1-1 berabere kalarak son 16 biletini almaya hak kazandı. Gök Mavilililer, son 16 turunda İsviçre ile karşılaşacak.

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) heyecanı kaldığı yerden devam ediyor. B Grubu son hafta karşılaşmasında Hırvatistan ile İtalya nefesleri kesen maçta kozlarını paylaştı.

Hırvatistan, mutlak kazanması gerekn mata son dakikaya kadar önde götürdüğü müsabakayı rakibinin son dakika golüne engel olamayınca 1-1'lik beraberlikle tamamladı ve turnuvaya veda etti.

İTALYA SON 16 BİLETİNE UZANDI

Grupta oynadığı 3 karşılaşmada elde ettiği 4 puanla ikinci sırayı alan İtalya, lider İspanya'nın ardından ikinci olarak 16 turuna yükseldi.

Arnavutluk'u 2-1 mağlup eden ve İspanya'ya 1-0 mağlup olan İtalya, son maçtan çıkardığı 1 puanla gruptan ikinci olarak çıktı.

RAKİBİ İSVİÇRE İLE EŞLEŞTİ

Gök mavililer, son 16 turunda A Grubu'nu ikinci sırada bitiren İsviçre ile eşleşti. İsviçre-İtalya karşılşaması, 29 Haziran Cumartesi günü Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.