Kartalkaya’daki faciasından ders alınmadı: Tüm İtfaiyeciler Birliği "234 ilçe ve beldede hala itfaiye yok" dedi

Kartalkaya’daki faciasından ders alınmadı: Tüm İtfaiyeciler Birliği "234 ilçe ve beldede hala itfaiye yok" dedi
Bolu'daki otel yangını faciası sonrası Meclis’e sunulan verilerde, Türkiye genelindeki 234 ilçe ve beldede hala itfaiye istasyonunun bulunmadığı ortaya çıktı. Sistemin yetersizliğine vurgu yapıldı.

Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel yangınında 78 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından hala önlem alınmadığı ortaya çıktı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından kurulan ve konuyu irdelemesi istenen araştırma komisyonu, benzer olayların önüne geçmek amacıyla çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

KOMİSYON İTFAİYECİLERİ DİNLEDİ

Türkiye Gazetesi'nin haberinde yer alan bilgilere göre; Kartalkaya Yangını Araştırma Komisyonu’na bilgi veren Tüm İtfaiyeciler Birliği Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Mehmet Olcay Bal, Türkiye’deki itfaiye altyapısına dair çarpıcı verileri ortaya koydu.

Bal’ın açıklamasına göre, Türkiye genelinde 234 ilçe ve belde belediyesinde hâlâ itfaiye istasyonu bulunmadığı belirtildi. Bu durumun, yangın ve afet gibi acil durumlarda can ve mal güvenliğini ciddi şekilde riske attığını vurgulayan Bal, sistemin yetersizliğine dikkat çekildi.

MALZEME YETERSİZLİĞİ VE TEKNİK DONANIM EKSİKLİKLERİ SIRALANDI

Ayrıca, mevcut itfaiye teşkilatlarında kullanılan araç ve malzemelerde hem tip hem de ömür açısından bir standardizasyon bulunmadığını belirten Olcay Bal, birçok aracın ekonomik ömrünü tamamlamış olmasına rağmen kullanılmaya devam edildiğine dikkat çekti.

Malzeme yetersizliği ve teknik donanım eksikliklerinin itfaiye personelinin görevlerini tam anlamıyla yerine getirmesini engellediğini söyledi.

İFTAİYE PERSONELİ İHTİYACI NEYE GÖRE BELİRLENMELİ?

Bir yangına önlem olmak amacıyla oluşturulan itfaiye teşkilatlarının personel ihtiyacının sadece nüfus kriterine göre belirlenmesinin doğru olmadığını aktaran Bal, “Personel sayısı; turizm potansiyeli, sanayi yoğunluğu, afetsellik, yüz ölçümü, topografik yapı ve güvenlik gibi kıstaslar bir arada değerlendirilerek belirlenmeli” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Türkiye Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.