İstanbul'un en kalabalık caddesi açıklandı!
Cushman & Wakefield I TR International tarafından hazırlanan ve Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı bölgesini kapsayan ‘İstanbul Alışveriş Caddeleri Raporu yayınlandı.
BOŞ MAĞAZA SAYISI AZALDI
Kültürel çekim merkezlerinin yaya trafiğini artırması ve yerel markaların öne çıkması dikkat çekti. Boş mağaza sayısı azalmaya devam etti. İşlemlerin çoğunu yeni kiralamalar oluşturdu. 2024'te bir önceki yıl kentsel dönüşümde olan mağazaların yüzde 24'ü, boş mağazaların ise yüzde 34'ü kiralandığı kaydedildi.
İSTİKLAL VE NİŞANTAŞI'NDA YENİ KİRALAMALAR AZALDI
İstiklal Caddesi'nde ve Nişantaşı bölgesinde yeni kiralama işlem sayısının düştüğü belirtilirken, Bağdat Caddesi'nde arttığı kaydedildi.
Toplam 1,4 kilometre uzunluğa sahip İstiklal Caddesi'ndeki 270 mağazanın 258'inde doluluğa ulaşılırken, 12 mağazanın boş olduğu aktarıldı. Boş mağaza sayısının 2024'te bir önceki yıla göre 1 adet artarak 12'ye çıktığı ifade edildi.
Son yıllarda kentsel dönüşüm çalışmalarının arttığı Bağdat Caddesi'nin araştırmaya konu olan 2,6 kilometrelik bölümünde mağaza sayısı 335'ten 329'a gerilerken, 324 mağazanın dolu olduğu gözlendi. Boş mağaza sayısı 7'den 5'e indi.
YENİ KİRALAMALARDA GİYİM VE AYAKKABI İLE YEME-İÇME SEKTÖRÜ ÖNE ÇIKTI
Üç ana caddede kiralama işlemlerinde özellikle yeme-içme sektörünün yaptığı atak dikkat çekti. Yeni kiralama işlemlerinin hacimsel açıdan yüzde 36'sı giyim ve ayakkabı sektörü, yüzde 32'si ise yeme-içme sektörü oldu. Yeme-içmede bu oran yüzde 23'ten yüzde 32'ye arttı.
EN KALABALIK İSTİKLAL OLDU
İstanbul'un en önemli üç alışveriş caddesi ziyaretçi sayısından incelendiğinde yaya trafiğinin İstiklal Caddesi ve Nişantaşı bölgesinde arttığı, Bağdat Caddesi'nde ise düştüğü görüldü.
İstiklal'in günlük ziyaretçi sayısı hafta içinde yüzde 2 artışla 207 bine, hafta sonunda ise yüzde 7 yükselişle 313 bin 500'e ulaştı. Caddenin yaya trafiği aylık ortalama 7,5 milyona, yıllık ise 87 milyondan 90,1 milyona çıktı. Özellikle kültürel ve sanatsal etkinlikler ile caddenin kültürel ve turistik bir merkez olarak öne çıkması bu trafiği önemli ölçüde etkilediği kaydedildi.
Kaynak:Ekonomim
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.