ChatGPT’ye teşekkür etmeyin! Sebebini OpenAI CEO’su açıkladı

ChatGPT’ye teşekkür etmeyin! Sebebini OpenAI CEO’su açıkladı
İnternet erişimi olan herkesle etkileşime girebilen, sohbetler edip doğal yanıtlar veren AI chatbot’lar, her geçen gün daha akıllı hale gelip beklenmedik seviyelere ulaşırken, her sohbet sonunda teşekkür etmenin iyi bir şey olmadığı açıklandı.

Google ve diğer teknoloji devleri mevcut yapay zeka sohbet robotlarını sürekli güncelerken kullanıcılar, o kadar insancıl yanıtlar vermeye başladı ki çoğu kullanıcı ChatGPT’ye sorduğu bir sorunun yanıtını aldıktan sonra teşekkür eder oldu. Ancak OpenAI CEO’su Sam Altman bu davranışı çok da iyimser bulmadığını belirtti.

Digitaltrends’in haberine göre; geçtiğimiz günlerde bir kişi X üzerinden OpenAI’nin ChatGPT sohbet botuyla konuşurken kullanılan “lütfen” ve “teşekkür ederim” gibi kibar ifadelerin elektrik tüketimine etkisini sorguladı.

OPENAI CEO YANIT VERDİ

OpenAI CEO’su Sam Altman, nazik söylemlerin kendilerine olan maliyetini açıkladı. OpenAI CEO’su Sam Altman, kullanıcının sorusuna “On milyonlarca dolar, iyi harcanmış bir para” dedi ve ardından da “Belli olmaz” ifadelerini kullandı.

HER KİBAR İFADE MİLYARLARCA SORGUYA YAYILDI, CİDDİ BİR ENERJİ TÜKETİMİNE YOL AÇTI

Yapay zekâ botlarıyla konuşurken deneyimi oldukça gerçekçi bulan kullanıcılar nezaket kurallarına uyarak konuşuyor ancak Altman’ın da onayladığı gibi, bu küçük ekstra kelimeler bile enerji tüketen güçlü yapay zekâ sistemleri tarafından işlenmek zorunda kalıyor. Bu da şirketin maliyetini artırmakla kalmayıp, büyük ölçüde fosil yakıtla çalışan veri merkezleri nedeniyle çevreye de ek bir yük oluyor.

Her kibar ifadenin, işlenecek ek bir içerik anlamına gelirken milyarlarca sorguya yayıldığında ciddi bir enerji tüketimine yol açtığı belirtildi.

KATILIMCILARIN %67’Sİ NEZAKET KURALLARINA UYMADI

Geçen yıl ABD’de yapılan bir ankette, katılımcıların %67’si yapay zekâ sohbet botlarına karşı kibar davrandığını ifade etti. Yani %33’lük bir kesim, nezaket kurallarını atlayıp doğrudan konuya girdi.

NEZAKETSİZ DAVRANINCA YAPAY ZEKA DOĞRU CEVAPLAR VERMİYOR

Techradar editörü ChatGPT’ye nezaketsiz biçimde sorular sorduğunda şaşırtıcı sohbet robotunun daha az yardımcı olduğunu ifade etti. Nezaketsiz konuşmanın da ChatGPT’nin performansını olumsuz etkileyebildiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.