Sırrı Süreyya Önder'in doktoru: Kızı yanına girdiğinde tepki verdi

Sırrı Süreyya Önder’in ameliyat sürecini yürüten Prof. Dr. Ertan Sağbaş, sağlık durumu hakkında DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’a bilgi aktardı. Sağbaş, “Dolaşımla ilgili bir parametrede iyileşme var. Kızı yanına girdiğinde tepki verdi” dedi.

DEM Parti İstanbul Milletvekili, Meclis Başkanvekili ve İmralı Heyeti üyesi Sırrı Süreyya Önder, yaşadığı ciddi kalp rahatsızlığı nedeniyle dün gece hastaneye kaldırıldı. İstanbul Çağlayan’da özel bir hastaneye getirilen Önder, saat 23.30 sularında aort damarındaki yırtılma nedeniyle acil olarak ameliyata alındı. Yaklaşık 12 saat süren operasyon sabah saatlerinde tamamlandı ve Önder yoğun bakım ünitesine sevk edildi. Hayati tehlikesi halen devam ediyor.

KIZI YANINA GİRDİĞİNDE TEPKİ VERDİ

Operasyonu yöneten Prof. Dr. Ertan Sağbaş, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’a Önder’in sağlık durumuna ilişkin bilgi verdi. Sağbaş, "Dolaşımla ilgili bir parametrede iyileşme var ve kanaması durdu gibi. Kendi kendine nefes almaya çalışır gibi bir durum var. Kızı yanına girdiğinde tepki verdi. Bunlar iyi şeyler ama kalbinin sağ tarafında basmama olayı devam ediyor. Vücut fonksiyonlarını üstlenen makine kalbin ve akciğerin görevini üstleniyor." açıklamasında bulundu.

HASTANE ÖNÜNDEN SAĞLIK DURUMU HAKKINDA AÇIKLAMA

Demiroğlu Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çavlan Çiftçi ise İstanbul Florence Nightingale Hastanesi önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Çiftçi, Önder’in dün gece 112 acil ekipleri tarafından nabızsız ve entübe halde, kalp-akciğer masajı uygulanarak hastaneye getirildiğini belirtti. Acil serviste yaklaşık 10 dakikalık müdahale sonrası spontan dolaşımın yeniden sağlandığını söyledi.

Yapılan tetkikler sonucunda Önder'e, kalpten çıkan ana atardamarı da kapsayan "Tip 1 aort diseksiyonu" tanısı konulduğunu açıklayan Çiftçi, "Tip 1 aort diseksiyonu kalpten çıkan ana aorta, arkus aorta ve inen aortayı içeren tüm aorta katları içerisine kanamadır. Takiben 23.05'te hastamızın yeniden ritim bozukluğu olup nabız ve dolaşım durmuştur. Kalp masajı yapılarak hastamız acilen ameliyathaneye alınıp saat 23.35'te operasyon başlamıştır. Operasyonumuz 12 saat sürmüştür." ifadelerini kullandı.

"Hayati Tehlikesi Devam Ediyor"

Prof. Dr. Çiftçi, ameliyat sırasında diseksiyonun sağ koroner arterden başladığını ve tüm aortayı etkilediğini belirtti. Operasyon kapsamında öncelikle sağ koroner damara bypass uygulandığını, ardından aort kapağının değiştirildiğini ve tüm aortanın greftleme yöntemiyle onarıldığını ifade ederek şöyle dedi:

12 saate yaklaşan bu ameliyat sonrası yapılan tüm bu işlemlerden sonra hastamız ECMO desteğinde, yani kalp dolaşım mekanik destek cihazının desteğiyle yoğun bakım ünitemize alınmıştır. Halen kendisi hayati riskini korumaktadır ve yoğun bakımda kendisinin tedavisi verilmeye devam edilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.