İstanbul’un Mart gündemi açıklandı: İmamoğlu’nun tutuklanması ve ekonomik kaygılar öne çıktı

İstanbul’un Mart gündemi açıklandı: İmamoğlu’nun tutuklanması ve ekonomik kaygılar öne çıktı
İstanbul Planlama Ajansı’nın Mart 2025 Barometresi’ne göre, kentte en çok konuşulan konu Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması oldu. Gıdaya erişim ve borçluluk artarken, halk İBB hizmetlerinin sürmesini istiyor.

İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) Mart 2025 Barometresi, kent sakinlerinin nabzını tuttu. Araştırmaya göre, İstanbul’un en önemli gündemi Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın tutuklanması oldu. Katılımcıların yüzde 89,4’ü bu gelişmeyi kentin bir numaralı gündemi olarak değerlendirdi.

EKONOMİK SIKINTILAR DERİNLEŞİYOR

Katılımcıların yüzde 42,3’ü Türkiye ekonomisinin kötüye gideceğini öngördü. Kendi ekonomik durumunun da bozulacağını düşünenlerin oranı yüzde 32 oldu. Kredi kartı kullananların yalnızca yüzde 48,3’ü borcunun tamamını ödeyebilirken, yüzde 8,7’si hiçbir ödeme yapamadığını belirtti. Bu veriler, hane halklarının mali olarak ciddi zorluklar yaşadığını ortaya koydu.

GIDAYA ERİŞİM ENDİŞESİ ARTIYOR

İstanbulluların yüzde 46,9’u Mart ayında yeterli gıdaya ulaşamama konusunda endişe duyduğunu belirtti. Özellikle öğrenciler ve iş arayanlar arasında yapılan değerlendirmede, yüzde 43,9’u yakın zamanda iş bulamayacağını düşündüğünü ifade etti.

İMAMOĞLU PROJELERİNE GÜÇLÜ DESTEK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başlattığı projelere halkın desteği sürüyor. Katılımcıların yüzde 76,8’i bu projelerin devamını isterken, yüzde 63,1’i genel olarak projeleri başarılı bulduğunu belirtti. En çok beğenilen hizmetler arasında Kent Lokantası (yüzde 80,8), öğrenci yurtları (yüzde 79,7) ve İBB kütüphaneleri (yüzde 79,6) yer aldı.

RUHSAL YÜK ARTIYOR: STRES VE KAYGI YÜKSEK

Araştırmada İstanbulluların ruh haline dair veriler de dikkat çekti. Ortalama stres seviyesi 6,5; kaygı seviyesi ise 6 olarak ölçüldü. Yaşam memnuniyeti 3,9 ve mutluluk seviyesi 4,2 olarak belirlendi. Bu veriler, şehirde artan psikolojik baskının bir göstergesi olarak öne çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.