Evde ek iş vurgunu! Bakanlık logosuyla tehdit etmişler

İzmir’de, evde sabun ve çorap paketleme vaadiyle binlerce kadını ağına düşüren bir dolandırıcılık şebekesinin detayları ortaya çıktı. Bir kişinin şikâyetiyle başlayan soruşturma kapsamında polis örgütü dört ay süren teknik ve fiziki takiple deşifre etti.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, kadınlara evde ek gelir vaadiyle yaklaşan ve bu yolla haksız kazanç sağlayan 32 kişilik dolandırıcılık ağına yönelik soruşturmasını sürdürüyor. Şüphelilerin, sosyal medyada "evde paketleme işi" ilanlarıyla ulaştıkları kişilere, ayda 45 bin TL’ye kadar kazanç vaadi sunduğu belirtildi.

İletişimi WhatsApp üzerinden sürdüren zanlılar, kurdukları sahte şirketlere ait belgeler, vergi levhaları ve bakanlık logoları göndererek inandırıcılığı artırdı. Kadınlardan önce "güvence bedeli", ardından da vergi, sigorta ve kargo ücreti adı altında sürekli para talep edildi.

ADINA VERGİ LEVHASI AÇILDI, DAVA AÇILIR TEHDİDİ GELDİ

Paraları ödemeyen mağdurlar, kendilerine adlarına vergi levhası çıkarıldığı ve dava açılacağı yönünde tehditlerle sindirilmeye çalışıldı. Dolandırıcılar, bu süreçte hazırladıkları belgelerde Adalet Bakanlığı’nın logosunu kullanarak sözde hukuki belgelerle mağdurları paniğe sürükledi. Kadınlardan 3 bin ile 300 bin lira arasında değişen tutarlarda para aldıkları tespit edildi.

KRİPTO HESAPLARA PARA AKTARDILAR

Yaklaşık bin kadının mağdur edildiği olayda toplamda 100 milyon liraya yakın haksız kazanç sağlandığı, paranın izini kaybettirmek için kripto hesaplara transfer edildiği belirlendi. 13 Mayıs’ta düzenlenen operasyonda 25 kişi tutuklanmıştı.

"KORKU PSİKOLOJİSİNE SOKUYORLAR"

Dolandırılan mağdurlardan biri olan İ.Ö., AA muhabirine yaptığı açıklamada yaşadıklarını şöyle anlattı:

Önce vergi levhası oluşturmamız gerektiğini söylediler. Caymak istediğimde ‘avukatlık ücreti’ deyip yeniden para istediler. Sonunda 90 bin liraya kadar para kaptırdım. Belgelerde Adalet Bakanlığı'nın logosu vardı, dava açılacağına inandım. ‘Yatırmazsan kara para aklamadan işlem göreceksin’ diyerek korkuttular.

“PARA İSTENİYORSA DOLANDIRICILIKTIR”

Eşiyle birlikte şikayetçi olduklarını ve hukuki mücadelesinin sürdüğünü belirten İ.Ö., benzer tuzaklara karşı özellikle ev kadınlarını uyardı:

Kimse WhatsApp’tan yazışmalara güvenmesin, para isteyen sitelerden uzak dursun. Telefonda bile ulaşamıyorsanız dolandırıcılıktır. Ben bunu acı bir şekilde öğrendim.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.