Erdoğan yeniden aday olsun mu? sorusuna çarpıcı sonuç: Flaş anket ortaya çıktı

Erdoğan yeniden aday olsun mu? sorusuna çarpıcı sonuç: Flaş anket ortaya çıktı
Haziran ayında yapılan kapsamlı ankette, toplumun büyük çoğunluğu hem adalet sistemine olan güvenin sarsıldığını hem de erken seçim ihtiyacını dile getirdi. Erdoğan’ın yeniden adaylığına ise destek oldukça düşük kaldı.

Saros Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin Haziran ayında gerçekleştirdiği kamuoyu yoklaması, Türkiye’deki siyasal atmosferi ve toplumun nabzını gözler önüne serdi. 11 bin kişiyle yapılan ankette adalet algısı, erken seçim beklentisi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olası adaylığına ilişkin dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı.

ADALET SİSTEMİ GÜVEN KAYBI YAŞIYOR

Anketin en çarpıcı verilerinden biri, adalet sistemine duyulan güvenin ciddi anlamda sarsıldığını ortaya koydu. Katılımcıların yüzde 90’ı Türkiye’de adaletin sorunlu olduğunu belirtti. Bu oran, kamuoyunda yargıya dair derin bir memnuniyetsizlik olduğunu gözler önüne seriyor.

ERKEN SEÇİM TALEBİ YÜZDE 70’İN ÜZERİNDE

Siyasi gündeme ilişkin görüşlerin de değerlendirildiği ankette, erken seçim isteyenlerin oranı dikkat çekti. Katılımcıların yüzde 71.8’i mevcut siyasi koşullar altında erken seçim yapılması gerektiğini ifade etti.

ERDOĞAN’IN ADAYLIĞINA DESTEK AZALDI

Anket kapsamında vatandaşlara, olası bir erken seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tekrar aday olup olmaması gerektiği de soruldu. Yüzde 67.6’lık kesim “Aday olmasını istemem” derken, yalnızca yüzde 26.2’lik bir kesim Erdoğan’ın yeniden adaylığını destekledi. Kararsızların oranı ise yaklaşık yüzde 6 seviyesinde kaldı.

Saros Araştırma’nın sonuçları, kamuoyunun mevcut siyasal ve hukuki düzene dair rahatsızlıklarını güçlü biçimde yansıtırken, önümüzdeki döneme ilişkin tartışmaların da daha yoğunlaşacağına işaret ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.