Devlet hastanesinde yoğun bakımda klima skandalı: Hastaların vücudunda yaralar çıktı

Devlet hastanesinde yoğun bakımda klima skandalı: Hastaların vücudunda yaralar çıktı
Ünye Devlet Hastanesi'nin yoğun bakım servisinde klimaların 20 gündür çalışmadığı ortaya çıktı. Yaz sıcaklarıyla birlikte hastaların ve personelin sağlığı ciddi risk altında. Hasta yakınları isyan ederken, çözüm için bekleyiş sürüyor.

Karar'dan Berfu Kargı'nın haberine göre, Ünye Devlet Hastanesi’nde yaşanan teknik aksaklık, hastane yönetiminin ihmaliyle birleşince tehlikeli bir tabloya dönüştü. Edinilen bilgilere göre, yoğun bakım ünitesindeki merkezi soğutma sistemi pompa arızası nedeniyle yaklaşık 20 gündür devre dışı. Bu süre zarfında, aşırı sıcaklar nedeniyle ortam sıcaklığı zaman zaman 35 dereceyi aştı.

KRİTİK HASTALAR SICAKLA MÜCADELE EDİYOR

Yoğun bakım servisleri; bağışıklık sistemi zayıf, solunum desteğine ihtiyaç duyan ve sıcaklık dengesine hassasiyet gösteren hastaların tedavi edildiği alanlar olarak biliniyor. Ancak iç ortam sıcaklığının normal değerlerin üzerine çıkması, bazı hastalarda cilt yaraları ve tansiyon düzensizlikleri gibi ciddi komplikasyonlara yol açtı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI DA ZORLANIYOR

Klima eksikliği sadece hastaları değil, sağlık personelini de olumsuz etkiliyor. Koruyucu kıyafetler içinde çalışan yoğun bakım personelinin aşırı sıcak nedeniyle tansiyon düşüklüğü ve sıvı kaybı gibi şikayetlerle karşı karşıya kaldığı öğrenildi.

1832916.jpg

HASTA YAKINLARINDAN SERT TEPKİ: İHMALKÂRLIĞIN BEDELİNİ HASTALAR ÖDÜYOR

Duruma tepki gösteren bazı hasta yakınları, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla yetkilileri göreve çağırdı. "Yoğun bakımda yatan hastaların nefes alacak gücü yokken, bu sıcaklıkta hayatta kalmaları mucizeye kalmış durumda. Bu ihmalkârlık ölümcül sonuçlara yol açabilir. Artık birileri sorumluluk almalı" ifadeleriyle eleştirilerini dile getiren vatandaşlar, yoğun bakıma vantilatör getirmek zorunda kaldıklarını belirtti.

ARIZAYA ÇÖZÜM GECİKİYOR

Hastane kaynakları, klima sistemindeki arızanın teknik servise iletildiğini ancak yedek parçaların tedarikinde yaşanan gecikme nedeniyle sorunun çözülemediğini ifade etti. Sağlık uzmanları ise bu tür kritik alanlarda yedekli sistemlerin zorunlu olması gerektiğini belirterek, yaşanan gecikmenin kabul edilemez olduğunu vurguluyor.

Kaynak:Karar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.