UNICEF: Gazze'deki soğuklar ve yetersiz barınma nedeniyle bebek ölümleri artıyor

UNICEF: Gazze'deki soğuklar ve yetersiz barınma nedeniyle bebek ölümleri artıyor
UNICEF, Gazze'de artan soğuklar ve yetersiz barınma koşulları nedeniyle 23 Aralık'tan bu yana 7 bebeğin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Daha fazla çocuğun ölebileceği uyarısı yapıldı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), 23 Aralık’tan bu yana Gazze’de soğuk hava ve yetersiz barınma koşulları nedeniyle yedi bebeğin hayatını kaybettiğini duyurdu.

UNICEF, artan soğuklar ve yetersiz kaynaklar nedeniyle daha fazla bebeğin ve çocuğun ölüm riskiyle karşı karşıya olduğunu belirterek acil yardım çağrısında bulundu.

"ÖLÜMLER ÖNLENEBİLİRDİ"

UNICEF İletişim Yöneticisi Ricardo Pires, Gazze’de donarak ölen bebeklerle ilgili yaptığı açıklamada, “Bu ölümler, 14 aydır süren savaşın ve kötü koşulların bir yansımasıdır. Sıcaklıkların daha da düşmesiyle, maalesef insani yardım yetersizliği ve soğuktan korunmayan daha fazla çocuğun hayatını kaybetmesi muhtemel” şeklinde uyarılarda bulundu.

TEHLİKE ALTINDAKİ YENİ DOĞANLAR

Pires, özellikle yeni doğan bebeklerin, rahatsızlıkları bulunan çocukların ve dondurucu soğuklara karşı savunmasız durumda olan bireylerin büyük bir tehlike altında olduğunu belirtti. Gazze’deki sağlık hizmetleri ve barınma koşullarının yetersizliği, bu çocukların soğuktan korunamamalarına neden oluyor.

"YARDIM ÇABALARINA RAĞMEN KISITLAMALAR VAR"

UNICEF ekiplerinin sahada yoğun çaba harcadığını belirten Pires, insani yardım örgütlerinin gerekli yardımı sağlama konusunda ciddi kısıtlamalarla karşılaştığını ifade etti. Barınma, gıda ve sağlık hizmetleri gibi temel ihtiyaçların karşılanamaması, bölgedeki çocukların hayatını tehdit etmeye devam ediyor.

Pires, uluslararası toplumdan Gazze'ye yönelik insani yardımın hızla artırılmasını talep etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.