Titanik'in batışına neden olan yeni bulgular ortaya çıktı
BBC’nin haberine göre, Titanik gemisine yapılan ilk tam kapsamlı dijital tarama, geminin batmasına yol açan yeni ayrıntıları ortaya koydu. Yapılan üç boyutlu dijital taramada, geminin enkazı ilk defa 3 bin 800 metre derinlikte tamamıyla görüntülendi.
BUZDAĞININ ZARARLARI VE DELİKLER
Tarama sonuçlarına göre, Titanik’in gövdesindeki A4 kağıdı boyutlarındaki çok sayıda delik, geminin batmasına neden olan unsurlardan biri olarak belirlendi. Buzdağına çarpan geminin bazı parçalarının ise yolcu kabinlerine girdiği tespit edildi.
KAZAN DAİRESİNDEKİ KAHRAMAN İŞÇİLER
Yeni görüntülerde, geminin kazan dairesinde çalışan işçilerin, geminin ışıklarının açık kalması için sonuna kadar mücadele ettikleri görüldü. Titanik uzmanı Parks Stephenson, işçilerin fırınlara kömür depolayarak geminin ışıklarını açık tutmalarının, birçok kişinin hayatını kurtardığını belirtti. Bu sayede mürettebat, cankurtaran botlarını güvenli bir şekilde suya indirebildi.
TİTANİK'İN TRAJİK SONU
Titanik, 10 Nisan 1912’de İngiltere’nin Southampton kentinden yola çıkarak New York’a doğru ilerliyordu. Ancak, 15 Nisan 1912’de bir buzdağına çarptı ve Kuzey Atlantik’in sularına gömüldü. Kazada 1500'den fazla kişi hayatını kaybetmişti. Kazadan birkaç saat sonra olay yerine ulaşan Carpathia gemisi, 710 kişiyi kurtarmayı başarmıştı.
Kaynak:AA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.