Bu şekilde tüketilen patates zehirliyor... Patates tüketirken bu detaya dikkat edin!

Bu şekilde tüketilen patates zehirliyor... Patates tüketirken bu detaya dikkat edin!
Patates tüketimi fazla olan ülkemizde milyonları ilgilendiren detay paylaşıldı. Bu şekilde tüketilen patatesin zehirlediği ortaya çıktı. İşte tüm detaylar...

Türkiye'de bol bol tüketilen patatesin saklanması ve tüketilmesi esnasında dikkat edilmesi gereken noktalar paylaşıldı. Bu şekilde görülen patatesi tüketmeniz halinde sağlığınızı riske atabilirsiniz. Peki, patates tüketirken nelere dikkat etmek gerekir? İşte dikkat edilmesi gerekenler...

SAĞLIĞINIZI TEHLİKEYE ATABİLİR

Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan patates, birçok yemekte ve sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi kızartma olarak sofralarda yer alıyor. Çeşit çeşit pişirme yöntemi bulunan patatesi tüketirken dikkat edilmesi gereken noktalar paylaşıldı. Belirli bir formda tüketilen patatesler sağlığınızı tehlikeye atabilir. 

Solanin V Kartofele

BU ŞEKİLDE GÖRÜNEN PATATESİ TÜKETMEYİN

Patatesi tüketmeden önce hazırlanışı kadar muhafaza edildiği ortam da önemlidir. Yanlış bir şekilde muhafaza edilen patates kısa süre içerisinde yeşermeye ve filizlenmeye başlayabilir. Yeşillenen ve filizlenen patatesler tüketime asla uygun değildir.

Yeşillenmiş bir patetesi tüketmeniz halinde sağlık sorunları baş gösterebilir. Bu sağlık sorunları başında ishal, kusma, mide bulantısı ve daha birçok problemleri peş peşe yaşayabilirsiniz. Tüketen kişiyi zehirlenmeye kadar götürecek bu yanlış tüketim sonrasında acilen bir hastaneye başvurmanız gerekir. Yeşil patatesin içerisinde yüksek oranda klorofil ve solanin üretimi görülür. Klorofil ve solanin vücudu zehirlemeyen etkenler içerir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.